Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Σλόγκαν παρέας

Πάντα, από μικρός θυμάμαι με τις παρέες που έκανα, είτε "κλέβαμε" (από τηλεόραση, ράδιο ή άλλα άτομα) είτε εφευρίσκαμε, τα δικά μας σλόγκαν, τις δικές μας ατάκες. Είναι οι φράσεις που θες να λες συνέχεια και με την παραμικρή ευκαιρία, για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να τις βαρεθείς. Σου κολλάνε τόσο πολύ, που είναι σαν εξάρτηση. Σου καίνε το μυαλό. Φτάνεις στο σημείο να τις λες μηχανικά και να έχεις κουραστεί απ' τον ίδιο σου τον εαυτό. Για παράδειγμα πριν κάποια χρόνια τα παιδάκια (και 'γω μαζί τους!)  είχαν πραγματικά λυσσάξει με τις "χαζές" ατάκες του Σεφερλή, όπως " αχαχούχααα" και "καλοοοό εεεεεε;;;;",  φυσικά ακολουθούσε και μια σειρά από κατάλληλες γκριμάτσες(εεε δεν κολλούσαν μόνες τους!). Προφανώς η καλή ατάκα έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο και το timing που θα την "πετάξεις" παρά το τι θα πεις.
  Από τότε που κάνω παρέα με Μ.Α.Κ.Β οι ατάκες έχουν πάρει άλλη διάσταση στη ζωή μου.  Το 70 με 80% των προτάσεων που χρησιμοποιούμε είναι ατάκες που μπορούν να συνδυαστούν σε οτιδήποτε κι αν πει κανείς. Πραγματικά αν μας ακούσει κάποιος να μιλάμε μεταξύ μας, θα νομίζει τουλάχιστον ότι έχουμε προβληματάρα. Κάποιος με πολύ φαντασία πάλι, μπορεί να σκεφτεί ότι είμαστε τρομοκράτες και μιλάμε συνθηματικά. Εννοείται ότι οι περισσότερες είναι εθιστικές και υιοθετούνται από παρέα σε παρέα πολύ εύκολα.
   Κάποιες απ' τις πιο διαχρονικές τις παρέας είναι:
  - "ανάθεμα!" Το λέμε όταν νομίζουμε ότι κάτι που έχει προγραμματιστεί ή κάτι που θέλουμε να γίνει, τελικά δεν θα γίνει. Όπως, "ανάθεμα και σε δω!". 
- "Τι έχεις πάθει???!?" Το λέμε ως απάντηση σε κάποιον όταν μας ανακοινώνει κάτι "σοβαρό" που έκανε ή σκέφτεται να κάνει και επίσης όταν κάποιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του. Έχει και παραλλαγές όπως, "Τι παθαίνεις??!?" ή "Τι έχεις πάθει ακριβώς??!!?, τι παθαίνεις συνεχώς??!?" . Παράδειγμα, μας λέει κάποιος  ότι πέρασε ένα δύσκολο μάθημα, η απάντηση είναι "Τι έχεις πάθει??!?". Επίσης μπορεί να πει κάποια ότι είναι όμορφη, ως απάντηση εμείς θα πούμε "Τι παθαίνεις??!?"
-"Lo siento!!!". Σχετικά πρόσφατη (δεν έχει κλείσει χρόνο ακόμα).  Προσοχή! Μην τολμήσει να την πει κανείς, είναι απίστευτα εθιστική! Παραλλαγή "Lo siento καρδιά". "Lo siento" στα ισπανικά σημαίνει "λυπάμε". Φυσικά στην χρήση της φράσης αυτής η σημασία είναι αντίστροφη της πραγματικής, δηλαδή την λες όταν δεν λυπάσαι.  Το λέμε επίσης όταν θέλουμε να παινέσουμε κάποιον (συνήθως τον εαυτό μας) για κάτι που έκανε. Για παράδειγμα όταν παίζουμε ένα παιχνίδι, στο τέλος αυτός που θα νικήσει θα πει "λο σιεντο που σας νίκησα!" ή "λο σιεντο που είμαι ο καλύτερος!"
 - "Γιατί δεν μ' αγαπάς?". Το λέμε παραπονιάρικα όταν θέλουμε να κάνουμε νάζια σε κάποια/ον. Παραλλαγή: "Ναι! αφού δεν μ' αγαπάς" η " Αν μ' αγαπούσες λίγο, όλα θα άλλαζαν".Τα λέμε ως δικαιολογία σε οτιδήποτε σχετικό η άσχετο κι αν συμβαίνει. Για παράδειγμα, κάποιος λέει ότι έκανε τυφώνα στην Αμερική, η απάντηση θα είναι "Ναι! αφού δεν μ' αγαπάς!"
Αυτές ήταν μόνο 4 απ΄ τις τουλάχιστον 50 καμένες ατάκες που λέμε. Ίσως να αφιερώσω κι άλλο post για τις ατάκες. Χαιρετώ!
'


5 σχόλια:

Unknown είπε...

Μα γιατί είσαι "γλυκός και όμορφος" και ανέβασες τέτοιο post "καρδιά"? Περίμενα "ογδόντα!! (80)" για να δω κάτι τέτοιο στο τεράστιο blog σου! :) Αν και όταν το είδα είπα "okeyyyyyy!!", μ'αρεσε! :P

Οχι για να δείς πόσες ατάκες μας, χωράνε ακόμα σε μια πρόταση!

Σε φιλώ γλυκέεε!

sevial είπε...

"Έλα, αφού είμαστε φίλοι..<3 "
Αλλά το κορυφαίο που κάθε φορά που το λέμε ο μπάμπης σε βρίζει κ μας απειλεί...εκείνο το "Okey" το καλλιτεχνικό σου :P Που γέρνεις το κεφάλι, μισοκλείνεις τα μάτια, μισοτρώς το k και τραβάς το e...
p.s. το κινητό είναι πάνω στο ψυγείο.

καλλιτέχνης είπε...

WinRy, το ξέρεις οτι είσαι η "πιό γλυκιά και η πιό όμορφη απ' όλες στην ηληκία σου"? Μπορεί να περίμενες "ΟΓΔΟΝΤΑ" αλλά τουλάχιστον δεν περίμενες "ΕΚΑΤΟ". Επίσης "ηρέεεμησε" "2 λεπτά" που είναι το μπλογκ μου τεράστιο. Το δικό σου "καρδιά" δεν το φτάνω! Κοίτα, μια "χαράνταξει" είναι και αυτό αλλά τουλάχιστον δεν είναι "χαλύτερα".
Σταματώ να μιλώ γιατί δεν οι ατάκες μας δεν έχουν σταματιμό. Φιλιά όμορφη!

καλλιτέχνης είπε...

Sevial, "ΝΝΝΑΙ!" είμαστε φίλοι, "προφανώωωςςς!"
μα τι περιγραφή-υπερπαραγωγή ήταν αυτή! Μόνο καπνούς απ' τα αυτιά
δεν είπες ότι βγάζω :Ρ
Όσο για το κινητό "αμπόλαααα"" σε προλάβανε. Να 'ναι καλά η Σπιστού! Δώσ'της ένα φιλί όπου θες εσύ, από μένα!

magda είπε...

Χαχαα, χαριτωμένο post !!!
Τα σημερινά παιδιά είστε υπέροχα, έχετε ωραίο χιούμορ και χαίρομαι πολύ όταν σε διαβάζω..
Καλό βράδυ