Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Έρχονται Πανελλαδικές;;; Χαλάρωσε...

Είναι αλήθεια... πέρασε ΚΙΟΛΑΣ ένας χρόνος από τότε που και γώ προετοιμαζόμουν πυρετωδώς (λέμε τώρα) για τις αναθεματισμένες πανελλαδικές. Πως περνάει ο καιρός έτσι βρε παιδιά!!!...
Που είναι τώρα τα φροντιστήρια!... κάθε μέρα πέρα-δώθε, που είναι το πρωινό ξύπνημα για το σχολείο (το χειρότερο μου)... ! που πήγε η ψυχολογική πίεση από καθηγητές και γονείς! Μια ιδέα ήταν όλα τελικά....
" 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ"... σκεφτόμουν, και ακολουθούσε μια σειρά από συναισθήματα αγωνιάς, άγχους και κυρίως απαισιοδοξίας. Χαρακτηριστικά λέγαμε με φίλους πως θα περνούσαμε όλοι μαζί... Ανωτάτη Βοσκιτικής Κρήτης (και γέλια μετά).
Φυσικά μέσα μας, ο καθένας ξεχωριστά και σιωπηλά, είχε μια ελπίδα, ένα ένστικτο... κυρίως πίστη στον εαυτό του και στις δυνατότητές του, ότι τελικά..." ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ!... τόσο κόπο έκανα, τόσο ξενύχτι έριξα και στο κάτω κάτω μέχρι και η γκαβή-Μαρία πέρασε κάπου... ( που λέει ο λόγος). Κάπου θα περάσω και γώ!!!"Τώρα βέβαια θα μου πεις... το θέμα είναι να περάσεις κάπου?... Φυσικά και όχι, όμως αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα και δεν είναι η ώρα.
Λοιπόν, μιας και πέρασα κ γω απ αυτό το στάδιο, θα πρότεινα στα παιδιά που βρίσκονται στη φάση αυτή, κυρίως να μην τους πιάνει πανικός, ότι "δεν πρόλαβα", ότι "θα μπορούσα να διαβάσω περισσότερο", "γιατί ρε γαμώτο το κολοβάραγα όλη τη χρονιά"και τέτοια... Λίγο άγχος και αγωνία είναι λογικό να υπάρχουν.
Τη προετοιμασία που είναι να κάνεις την κάνεις.... και τώρα ότι θέλει ας γίνει ρε αδερφέ!
Εννοείται πως το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι το καλύτερο σας γιατί, τελείωσαν τα "βάσανα" και δεν έχετε να προετοιμαστείτε για τίποτα ( ενώ εμείς έχουμε και μια εξεταστική το Σεπτέμβρη... που να πάρει!!!)
Και η ειρωνεία είναι ότι ενώ τώρα είστε σε μια φάση " να τελειώνω να ησυχάσω"( και με το δίκιο σας), μετά νοσταλγείς και το σχολείο και τις πλάκες στα διαλείμματα και όλα... έτσι είναι!
Λοιπόν, αυτά ήθελα να πω. Καλή επιτυχία σε όλους και όπως είπαμε.... υπομονή λίγες μέρες ακόμη και τα καλύτερα έρχονται!!!


Υ.Γ. Και μην αναπαυθείτε τώρα... οι καλύτερες επαναλήψεις γίνονται στο τέλος!... γρήγορα για διάβασμα...!

2 σχόλια:

Ιωάννα είπε...

και εσύ το ίδιο, μη τα αφήσεις όλα για Σεπτέμβρη.

καλλιτέχνης είπε...

χαχαχα...οχι και ολα καημένη!! τα περισσοτερα ισως... εεε πρωτο ετος ειναι... δικαιλογειται!